Annonce

Annonce

Teleskoplæsser kører med halmballer

Der sker flest arbejdsulykker på kvægbrug, som tegner sig for knap en fjerdedel af alle ulykker i landbruget. Arbejdsulykkerne dækker bl.a. over fald og uheld med maskiner, gylle og dyr. Foto: Colourbox

Landbruget er fortsat blandt de farligste brancher

Antallet af arbejdsulykker i landbruget er steget for syvende år i træk ifølge Arbejdstilsynets opgørelser. Det gør fortsat landbruget til en af de farligste brancher at arbejde i.

Antallet af arbejdsulykker i landbruget er steget fra 798 ulykker i 2020 til 860 ulykker i 2021 ifølge Arbejdstilsynets opgørelser. Det er det højeste antal af ulykker i de syv år, som Arbejdstilsynet opgiver statistik for.

Det skriver Landbrugsavisen.

Faktisk har antallet været stigende i alle syv år, og stigningen fra 2020 til 2021 er på knap otte procent. En del af forklaringen kan dog være, at flere anmelder de mindre alvorlige arbejdsulykker, karakteriseret ved sygefravær på under tre uger.

”De mere alvorlige ulykker bliver anmeldt, og vi er kun glade for, at de mindre alvorlige nu også ser ud til at anmeldes i højere grad,” siger arbejdsmiljøchef hos Seges Helle Birk Domino til Landbrugsavisen.

Af Arbejdstilsynets årsopgørelse fremgår det dog, at landbruget fortsat er en af de brancher med flest alvorlige ulykker, og hvert år mister gennemsnitligt syv personer livet i arbejdsulykker i landbruget herhjemme.

Sidste år italesatte Alm. Brand den kedelige tendens med stigende antal arbejdsulykker i landbruget. For at knække kurven anbefalede forsikringsselskabet dengang, at landmændene sætter sikkerheden som et fast punkt på dagsordenen, eksempelvis i form af medarbejdermøder, hvor medarbejderne taler om, hvad man i løbet af ugen har gjort for at undgå arbejdsulykker.

Flere artikler fra samme sektion

Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser

Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.

03-05-2024 5 minutter Dyrevelfærd

Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?

Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.

03-05-2024 8 minutter Kvæg,   Forbrug,   Klima

Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer

Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.

03-05-2024 3 minutter Klima,   Kvæg